Διήμερη εκδήλωση στην Αρκαδία για το Stratego



Filed under : Uncategorized

 

Το Stratego είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής. Εντάσσεται στα Ολυμπιακά Αθλήματα Μυαλού. Πως παίζεται: κάθε παίκτης ελέγχει ένα στρατό από 40 πιόνια, αποτελούμενο από αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και στρατιώτες, που σκοπό έχουν να κατακτήσουν τη σημαία του αντιπάλου. Για να το πετύχουν αυτό, οι δύο αντίπαλοι πρέπει να αναπτύξουν κάποιο στρατηγικό σχέδιο.

Αν και το Stratego, μόλις τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται ευρέως γνωστό στη χώρα μας, εν τούτοις, έλληνες παίκτες έχουν σημειώσει αρκετές επιτυχίες διεθνώς. Μάλιστα, η εθνική μας ομάδα είχε στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2014. Το 2016 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό με τον Σταύρο Σεκερτζή και το 2017 κέρδισε πάλι το χρυσό στο WCO με τον Γιώργο Γεωργιάδη.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι το stratego να γίνει ευρύτερα γνωστό και να παρακινήσει το ενδιαφέρον παιδιών, αλλά και ενηλίκων, να γνωρίσουν και να ασχοληθούν με το εξαιρετικό αυτό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι, που θεωρείται παγκοσμίως, μία πρόκληση για την όξυνση του νου, της μνήμης, της ανάπτυξης της δημιουργικότητας και της ψυχολογίας.

Με αφορμή το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego που θα διεξαχθεί στην Ολλανδία τον Αύγουστο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Αρκαδικού Χωριού από κοινού με τους Stratego Captains διοργανώνουν αυτήν την εκδήλωση και στέλνουν ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους Αρκάδες να συμμετάσχουν. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Αυγούστου στη πλατεία του Αρκαδικού Χωριού, τις απογευματινές ώρες. Θα υπάρξουν μαθήματα για τους αρχάριους, συζητήσεις τακτικής για προχωρημένους, προβολές και Αγώνες. Όσοι παρεβρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέλη της εθνικής μας ομάδας, τον επί σειρά τριών ετών Πανελλήνιο Πρωταθλητή Γιάννη Βανδώρο, καθώς και ταλαντούχους παίκτες που απαρτίζουν την ομάδα των Stratego Captains. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες, ένας τυχερός μετά από κλήρωση, θα κερδίσει ένα συλλεκτικό νόμισμα των 100 δραχμών με τη κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τον ήλιο της Βεργίνας. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

*Περισσότερα για το Stratego μπορείτε να βρείτε εδώ: www.stratego.com

Comments are closed.

  • Welcome / Καλώς

    Welcome to the official website of
    The Arkadian Village.
    Καλώς ήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα του Αρκαδικου Χωριου.

  • Arkadiko Gallery
    playgr2-5.jpg  b22 b33 4 komvos11.jpg
  • Social Media
  • Archives