Αντίο Jackie . . .



Αντίο Jackie . . .

Λένε πως έναν λαό κι έναν τόπο τους χαρακτηρίζεις πολιτισμικά από τη συμπεριφορά τους απέναντι στα ζώα. Επίσης, φαίνεται πως όσα καλά στοιχεία αποκομίζουμε στο εξωτερικό, τα ξεχνάμε όταν ερχόμαστε Ελλάδα. Κάποιοι συγχωριανοί μας, χωρίς καθόλου ίχνος από τύψεις, δολοφονούν τα σκυλιά και τις γάτες του Αρκαδικού. Το τελευταίο κρούσμα, ήταν ιδιαίτερα σκληρό αφανίζοντας σχεδόν όλα τα τετράποδα του χωριού μας. Ανάμεσά τους και τη σκυλίτσα μας τη Jackie με μερικά από τα κουτάβια της.

Δυστυχώς στη χώρα μας, η δηλητηρίαση αδέσποτων ζώων (φόλα), είναι συνήθης πρακτική. Έχουμε καταξεφτιλιστεί στο εξωτερικό, όπου διεθνείς φιλοζωϊκες οργανώσεις συνεχώς παραδίδουν στους πρεσβευτές μας ψηφίσματα διαμαρτυρίας για την χαλαρότητα με την οποία η χώρα μας αντιμετωπίζει το πρόβλημα της δηλητηρίασης σκύλων και γατιών. Σημειώνουμε πως υπεύθυνοι για τη μέριμνα των αδέσποτων είναι οι Δήμοι. Με το νόμο (Ν. 3117- 29/7/2003),

η δηλητηρίαση συντελεί πλέον ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ και επιφέρει ποινή φυλάκισης. Η εφαρμογή των νόμων αυτών έχει ανατεθεί στούς Δήμους και στην Αστυνομία. Δυστυχώς οι περισσότεροι Δήμοι αδιαφορούν παντελώς για το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων με αποτέλεσμα η μοίρα αυτών να είναι προδιαγεγραμμένη να θανατωθούν από φόλα.

Ο θάνατος από φόλα είναι πολύ αργός και τρομερά επώδυνος. Χωρίς αμφιβολία είναι ο χειρότερος θάνατος. Τα λιγοστά άκακα αδέσποτα του χωριού μας, με τα οποία τα παιδιά μας παίζουν χαρίζοντάς τους χαρά με το παιχνίδι τους, σίγουρα δεν αξίζουν τέτοιο φρικτό θάνατο.

Η διάσπαρτη τοποθέτηση φόλας στο χωριό μας, εγκυμονεί πιθανό μοιραίο κίνδυνο και για μικρά παιδιά, ανήξερα καθώς είναι, θα μπορούσαν να το πιάσουν ή γιατί όχι να δοκιμάσουν ή να φάνε το δηλητήριο. Πιό συνηθισμένα δηλητήρια (φόλας) είναι τα εντομοκτόνα, ποντικοφάρμακα ή τριμμένα γυαλιά. Αυτά ανακατεύονται μέσα σε φαγητό κονσέρβας ή κιμά.

Παρά την κοινοτική απαγόρευση, εύκολα μπορεί κανείς στην Ελλάδα να προμηθευτεί αυτά τα δηλητήρια. Κράτος και τοπικοί φορείς πρέπει να αφυπνισθούν, πριν θρυνήσουμε κι ανθρώπινα θύματα από την επικίνδυνη δράση τόσο ανεύθυνων ανθρώπων.

Ακόμη κι αν το ζώο έχει πεθάνει, μπορείτε να κάνετε κάτι γι’ αυτό.

Δεν είστε υποχρεωμένοι να ξέρετε ποιός έριξε τη φόλα. Κάνετε μήνυση κατ’ αγνώστων. Να επιμένετε να καταγραφεί το γεγονός στο Βιβλίο Συμβάντων.

Άν γνωρίζετε ποιός είναι, αναφέρετε το περιστατικό μέσα σε 24 ώρες. Ο δράστης θα εκδικαστεί με ΑΥΤΟΦΩΡΗ διαδικασία μέσα σε 48 ώρες. Χρειάζεται όμως να έχετε έναν μάρτυρα.

Μη προσπερνάτε κουταβάκια ή γατάκια που συναντάτε στο δρόμο, δεν θα γλιτώσουν τη φόλα, προσπαθείστε να βρείτε σπίτια γι’ αυτά. Έχουν κι αυτά δικαίωμα στη ζωή.

Ίσως η στείρωση κάποιων αδέσποτων ζώων του χωριού μας θα πρέπει να μελετηθεί από το ΔΣ, ώστε να μη γεννούνται νέα θύματα.

jacky

Comments are closed.

  • Welcome / Καλώς

    Welcome to the official website of
    The Arkadian Village.
    Καλώς ήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα του Αρκαδικου Χωριου.

  • Arkadiko Gallery
    playgr2-5.jpg  b22 b33 4 komvos11.jpg
  • Social Media
  • Archives