Οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα δρώμενα που πραγματοποιήθηκαν το 2016 στο Αρκαδικό Χωριό



Filed under : Uncategorized

Οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα δρώμενα που πραγματοποιήθηκαν το 2016 στο Αρκαδικό Χωριό, έχουν ως εξής:

 

Στις 6 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η χοροεσπερίδα της Επιτροπής Εκκλησίας προς ενίσχυση της αποπεράτωσης της εκκλησίας του χωριού μας.

Στις 13 Ιουλίου τοποθετήθηκαν οι νέες ψάθινες ομπρέλες στη παραλία του Αρκαδικού Χωριού, που αγοράστηκαν από τις ετήσιες συνδρομές των μελών. Η τοποθέτηση έγινε με εθελοντική εργασία από τους κατοίκους: Νικόλαο Γιογγάρα, Βασίλειο Ξυδιά και Αθανάσιο Σπυρόπουλο, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Στίς 16 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο χώρο του κυλικείου μία πανέμορφη Ρεμπέτικη Βραδιά με ζωντανή μουσική που διοργάνωσε το Τμήμα Γυναικών.

Στις 22 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν οι ετήσιοι Ανοιχτοί Αγώνες Δρόμου Αρκαδικού Χωριού με χορηγό και διοργανωτή τον κ. Παντελή Γιαννούλη. Το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου μας.

Στις 24 Ιουλίου έλαβε μέρος στη πλατεία, η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου του χωριού μας.

Στις 4 Αυγούστου το πάντα δραστήριο Τμήμα Γυναικών του Πολιτιστικού μας συλλόγου, διοργάνωσε ένα Παιδικό Πάρτυ για όλα τα παιδιά που παραθερίζουν στο χωριό μας.

Στις 6 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στο Αρκαδικό Χωριό και για πρώτη φορά σε ολόκληρη την Αρκαδία, Ημερίδα-Παρουσίαση των υποβρύχιων σπηλαίων της Αρκαδίας με ομιλίες, προβολή φωτογραφιών και βίντεο. Τη διοργάνωση της παρουσίασης ανέλαβαν από κοινού ο συγχωριανός μας Ηλίας Κουγιεμήτρος και οι σπηλαιοδύτες Βασίλης Αθανασόπουλος και Κώστας Κούβαρης, μέλη του Σπηλαιολογικού Ελληνικού Εξερευνητικού Ομίλου (ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο.). Στη Παρουσίαση, δόθηκε η ευκαιρία στους κατοίκους να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με κάποια μέλη από την ομάδα των σπηλαιοδυτών που εξερευνούν τα πανέμορφα υποβρύχια σπήλαια του Αρκαδικού Χωριού.

Στις 10 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε μία γενική καθαριότητα του Αρκαδικού Χωριού με τη συμμετοχή εθελοντών όλων των ηλικιών. Αυτή η Δράση, σε συνδυασμό με τους κάδους ανακύκλωσης που τοποθετήθηκαν στο χωριό μας τον Ιούλιο από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, έδωσε την αφορμή να καλλιεργηθεί το μήνημα και η σημασία της Ανακύκλωσης.

Στις 12 Αυγούστου οι κάτοικοι απόλαυσαν ζωντανή Μουσική Βραδιά με έντεχνα τραγούδια από το μουσικό σχήμα Μουσαγέτες.

Στις 18 Αυγούστου διοργανώθηκαν στη πάνω πλατεία από τους μαθητές Ορφέα και Φαίδων Κουγιεμήτρο αγώνες Ping Pong για τα παιδιά που παραθερίζουν στο χωριό μας. Επίσης την ίδια μέρα διοργανώθηκαν στη κάτω πλατεία, αγώνες Μπάσκετ για τους εφήβους με διοργανωτές τους Φώτη Καραντώνη, Δημήτρη και Γιάννη Μπουγιούκο.

Στις 19 Αυγούστου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας, αναρτήθηκαν στην ομάδα facebook του Αρκαδικού Χωριού φωτογραφίες που τράβηξαν οι συγχωριανοί με θέμα το χωριό μας. Το βράδυ της ίδιας ημέρας προβλήθηκαν στη πλατεία παλαιές φωτογραφίες του κ. Ηλία Κουγιεμήτρου με θέμα το Αρκαδικό Χωριό. Μερικές ήταν από το 1989, πριν χτιστούν οι οικίες.

Στις 20 Αυγούστου, όσοι παραθέριζαν στο χωριό είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία ξεχωριστή βραδιά κι ένα μελωδικό ταξίδι σε άλλες εποχές και αξίες, καθώς πραγματοποιήθηκε μιά Βραδιά Καντάδας όπου οι συμμετέχοντες περπάτησαν στους δρόμους του χωριού τραγουδώντας καντάδες και παλαιά τραγούδια, συνοδεία κρασιού και φεγγαριού.

Στις 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη πλατεία η Αποχαιρετηστήρια Βραδιά, όπου όσοι συγχωριανοί μας βρίσκονταν ακόμη στο χωριό, ετοίμασαν σπιτικά φαγητά και εδέσματα και συνέφαγαν και τραγούδησαν αναμεταξύ τους, ευχόμενοι του χρόνου να ανταμώσουν και πάλι υγιείς, στο πανέμορφο Αρκαδικό Χωριό.

Χάρις στις ευγενικές χορηγίες των συγχωριανών μας, Γεωργίου Γαβρήλου και Λάμπρου Σέμπου, λειτούργησε και φέτος η Κινηματογραφική Λέσχη Αρκαδικού Χωριού κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο με μέσον όρο προβολής τρείς ταινίες την εβδομάδα.

Τέλος, να σημειωθεί πως κατόπιν πρότασης του κ. Ηλία Κουγιεμήτρου και ομόφωνης απόφασης των μελών της Γενικής Συνέλευσης, όλες οι φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις αφιερώθηκαν στη μνήμη του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Νώε Παρλαβάντζα. Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος ήταν παραγωγός της καθημερινής ραδιοφωνικής εκπομπής ‘‘Δίκτυο Χωρίς Σύνορα’’ την οποία παρακολουθούσαν απόδημοι Έλληνες μέσω της ‘‘Φωνής της Ελλάδας’’ της ΕΡΤ. Ο Νώε αποτελούσε έναν σημαντικότατο κρίκο των απόδημων Ελλήνων με την Ελλάδα αλλά και μεταξύ τους. Για εμάς εδώ στο Αρκαδικό Χωριό, το χωριό των απόδημων Αρκάδων, ήταν κάτι ακόμη παραπάνω. Ήταν κι ένας καλός φίλος. Μας φιλοξένησε πολλές φορές στην εκπομπή του καθώς ακούραστα προέβαλλε τη προσπάθεια των κατοίκων να στεριώσουν το Αρκαδικό Χωριό, καλούμενοι να ξεπεράσουν πολλές δυσκολίες και δυστυχώς ακόμη και τον εμπαιγμό της ίδιας της Ελληνικής Πολιτείας. Θα είμαστε εσαεί ευγνώμονες και ο Νώε θα είναι πάντα στη μνήμη μας και στη καρδιά μας.

 

 

Δ.Σ. Πολιτιστικού Συλλόγου Αρκαδικού Χωριού

Comments are closed.

  • Welcome / Καλώς

    Welcome to the official website of
    The Arkadian Village.
    Καλώς ήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα του Αρκαδικου Χωριου.

  • Arkadiko Gallery
    playgr2-5.jpg  b22 b33 4 komvos11.jpg
  • Social Media
  • Archives