Κάδοι ανακύκλωσης στο Αρκαδικό Χωριό



Filed under : Uncategorized

DSC00207..  Τον Μάϊο του 2015 ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας ανακοίνωσε πως σύντομα θα ξεκινούσε εκστρατεία σχετικά με την ανακύκλωση των σκουπιδιών, αναφέροντας πως θα επιδοτήσει τους πολιτιστικούς συλλόγους εκείνους που θα ενημέρωναν και προωθούσαν το θέμα στα μέλη τους. Ο Πολιτιστικός μας σύλλογος αμέσως έστειλε τότε μία επιστολή όπου εξέφραζε την επιθυμία να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και το θέμα συζητήθηκε στη Γενική Συνέλευση του χωριού μας του έτους 2015.

Οι περισσότεροι συγχωριανοί μας, καθώς είναι απόδημοι Αρκάδες ήταν ήδη καλά ενημερωμένοι για τους κάδους ανακύκλωσης εδώ και δεκαετίες από τις δεύτερες πατρίδες τους. Τον Μάρτιο του 2016, ο Δήμος ανακοίνωσε πως θα προμηθευτεί 290 κάδους ανακύκλωσης και τον Μάϊο τοποθετήθηκαν οι πρώτοι κάδοι ανακύκλωσης στον Δήμο μας. Από τις 18 Ιουλίου ξεκίνησε η αποκομιδή των πρώτων ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, γυαλί, μέταλλο, πλαστικό).

Η διαλογή θα γίνεται στη πηγή, δηλαδή θα πηγαίνει ο κάθε συγχωριανός μας στους κάδους με τη σακούλα του κι ανάλογα με το τι έχει, θα το ρίχνει μέσα στον ανάλογο κάδο. Είναι σημαντικό ότι έγινε μια αρχή και σίγουρα θα την υποστηρίξουμε όλοι. Η διαχείρηση των αποβλήτων είναι δείκτης Πολιτισμού.

Comments are closed.

  • Welcome / Καλώς

    Welcome to the official website of
    The Arkadian Village.
    Καλώς ήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα του Αρκαδικου Χωριου.

  • Arkadiko Gallery
    playgr2-5.jpg  b22 b33 4 komvos11.jpg
  • Social Media
  • Archives