Τέλη αποχέτευσης στο Αρκαδικό Χωριό



Τα τέλη αποχέτευσης στο Αρκαδικό Xωριό συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θεμάτων χθες, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας. Σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου της ΔΕΥΑΒΚ κ. Δ. Αρφάνη: ”Στον οικισμό Αρκαδικό Χωριό της ΤΚ Αγίου Ανδρέα, υπάρχει δίκτυο ακαθάρτων (λυμάτων) καθώς και εγκατάσταση Βιολογικού Καθαρισμού, της οποίας έχουν λήξει οι περιβαλλοντικοί όροι. Η εγκατάσταση έχει διακόψει την λειτουργία της και οι δεξαμενές της χρησιμοποιούνται πλέον ως ο άμεσος αποδέκτης των λυμάτων του δικτύου ακαθάρτων. Τα λύματα του οικισμού που καταλήγουν στην εγκατάσταση, παραλαμβάνονται περιοδικά από βυτία και μεταφέρονται προς επεξεργασία στην εν λειτουργία μονάδα του ΒΙΟΚΑ του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Η εγκατάσταση καθώς και το δίκτυο στο Αρκαδικό Χωριό, είχε κατασκευαστεί από την Δ.Ε.Π.Ο.Σ. ,  η οποία ευρίσκεται στο στάδιο της εκκαθάρισης”.

Το ΔΣ της ΔΕΥΑΒΚ, με την υπ. Αριθμό  58/2011 απόφαση, ζήτησε προσωρινά την μεταφορά των λυμάτων από τις δεξαμενές του Αρκαδικού χωριού στο ΒΙΟΚΑ με τα βυτία του Δήμου. Η εν λόγω διαδικασία όπως είναι προφανές, έχει κάποιο συγκεκριμένο κόστος το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει εισπραχθεί από τους χρήστες του δικτύου αποχέτευσης του εν λόγω οικισμού. Με την συγκεκριμένη εισήγηση, προτείνεται η επιβολή τέλους αποχέτευσης στον οικισμό, ως ένα προσωρινό μέτρο προκειμένου να μπορεί η ΔΕΥΑΒΚ ανταποδοτικά να ανταπεξέλθει στο κόστος της διαδικασίας (μεταφορά & επεξεργασία). Το κόστος αυτό, όπως συνηθίζεται ανά την Ελλάδα, θα επιβληθεί στους λογαριασμούς ύδρευσης των καταναλωτών ως ποσοστιαίο τέλος επί της αξίας της κατανάλωσης ύδατος. Με τη σύμφωνη γνώμη εκπροσώπων κατοίκων του Αρκαδικού Χωριού ψηφίστηκε τέλος αποχέτευσης 70% επί της αξίας καταναλισκόμενου ύδατος. Το εν λόγω τέλος αποχέτευσης περιλαμβάνει την επεξεργασία των αποβλήτων και το κόστος της μεταφοράς τους από τις δεξαμενές του οικισμού στη μονάδα του ΒΙΟΚΑ Βόρειας Κυνουρίας με βυτία του Δήμου.

Τετ, 20 Μαρ 2013 – Πηγή: astrosnews.gr

Διαβάστε νεώτερα επί του θέματος, εδώ: http://www.kalimera-arkadia.gr/arkadia/28256-epivoli-neou-telous-sto-arkadiko-xorio-apofasise-to-dimotiko-symvoylio-voreias-kynourias

Comments are closed.

  • Welcome / Καλώς

    Welcome to the official website of
    The Arkadian Village.
    Καλώς ήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα του Αρκαδικου Χωριου.

  • Arkadiko Gallery
    playgr2-5.jpg  b22 b33 4 komvos11.jpg
  • Social Media
  • Archives